Dnes je 21. října

FACEBOOK stránky

Návštěvy

Sluneční louka

Vitalizující solární zářiče = nový typ slunečních zářičů, které se od svých předchůdců liší tím, že nejen opalují, ale také posilují zdraví a celkovou vitalitu organismu. To znamená, že přispívají k lepšímu prokrvení pokožky, lepší funkci vegetativního nervového systému, posilují krevní oběh a tvorbu krve, napomáhají rychlejšímu odbourávání škodlivých látek v organismu
a zlepšují celkovou obranyschopnost organismu. K pozitivním účinkům patří také účinek na nervový systém (lepší spánek),
na trávení, svalstvo atd.

Kvalitně opálená pokožka a ostatní pozitivní účinky jsou dosaženy díky tomu, že tato vitalizující solária mají stejný spektrální rozsah jako přirozené sluneční záření, na které je lidský organismus zvyklý. To znamená, že zářiče obsahují nejen podíl středních a krátkých infračervených paprsků ale i barevné světlo a dlouhé UV A a střední UV B záření. Aby záření organismu neuškodilo, ale prospívalo, je možné dávky sluneční přesně nastavit, což je velká výhoda oproti přirozenému slunečnímu záření.

Pro dokonalý a bezproblémový účinek je tedy třeba dodržet zásady správného slunění

- je třeba přizpůsobit dobu a intenzitu slunění typu pokožky
- při prvním slunění se doporučuje vystavit pokožku slunečnímu záření po dobu 20 minut (dle typu pokožky)
- pokud po prvním slunění nedojde k zarudnutí pokožky, při každém dalším slunění se opalovací doba prodlužuje